У Чечні викрадають чоловіків, щоб відправити їх "добровольцями" на війну в Україну

У Чечні викрадають чоловіків для відправки на війну в Україну. Про це розповіла співрозмовниця з правозахисної асоціації "Вайфонд", передають Патріоти України із посиланням на "Кавказ.Реалії".

Відзначається, що кілька чеченських правозахисних організацій і блогерів розповіли про звернення від жителів Чечні, яких викрадають для відправки в якості "добровольців" на війну проти України. За їхніми словами, викрадених змушують підписувати контракт під загрозою провести невизначений час у "секретних" в'язницях.

"Їм та їхнім родинам погрожують, змушуючи підписувати папери. Хоча вони категорично не хотіли їхати на війну, це проти їхньої волі. Більш того, у разі поранення або смерті в документах прописані вкрай маленькі суми, не ті, про які говорить пропаганда", – розповіла співрозмовниця.

У фонді зазначили, що йдеться про десятки людей: "Пишуть з великою недовірою, анонімно, намагаються всіляко не ідентифікувати себе, чистять листування. Є люди, яких ми знаємо особисто, які теж зіткнулися з цією проблемою. Вони, бачачи безвихідність ситуації та розуміючи, що їм доведеться їхати в Україну, запитують, як їм вже на місці перейти на бік чеченського батальйону імені Шейха Мансура".

Представник Асоціації уточнила, що серед тих, кого змушують стати "добровольцями", є люди з інвалідністю, а також ті, хто ніяк не пов'язаний з державними або силовими структурами. Є і держслужбовці, яких зобов'язали підписати заяву про вступ в "добровольці", але поки не відправляють на фронт, а тримають в резерві.

"Соколам путіна" дуже страшно коли стріляють у відповідь: Сили оборони змусили другий Ту-22 замість атаки України тікати подалі вглиб росії - розвідка

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:55

Під час атаки російських бомардувальників Ту-22М3 один з них був збитий, а другий поспішив розвернутися. Про це розповів представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Андрій Юсов у ефірі Радіо Свобода в п’ятницю, 19 квітня. . "Зн...

Кадри не лише з Непалу: Речник ЗСУ повідомив, кого окупанти женуть у наступ на Часів Яр

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:43

Під час наступу на Часів Яр Донецької області російська окупаційна армія зазнає значних втрат, а в полон потрапляють іноземні найманці з Непалу та Шрі-Ланки. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Наз...