У Чехії пройшлися по Макрону й нагадали про нацистську Німеччину

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський розкритикував президента Франції Еммануеля Макрона за заклик "не принижувати Росію". Дипломат вказав, що для російського президента Володимира Путіна неважливо, як західні країни сприймають РФ, передають Патріоти України.

"Росія - агресор, і ми не повинні брати до уваги ні приниження, ні не приниження. Макрон, напевно, не дуже розбирається в питанні - Путіну все одно, як Росію сприймають на Заході", – заявив Ліпавський.

При цьому він підкреслив, що не можна допустити в Україні "чехословацький сценарій" 1938 року, коли нацистській Німеччині віддали частину території. "Дипломатичні переговори повинні вести в першу чергу самі українці. Ми повинні тримати українців у грі", - підсумував дипломат.

Нагадаємо, 13 травня стало відомо, що Макрон запропонував президенту Володимиру Зеленському піти на територіальні поступки заради "збереження обличчя Путіну".

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у відповідь на це заявив, що Путін повинен сам знайти спосіб "зберегти обличчя". А посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький відреагувавши на пропозицію Макрона наступним коментарем: "озвучувалися думки, що треба рятувати чиєсь обличчя. Нехай віддають свій Бранденбург або Піренеї".

На сайті президента України навіть з'явилася петиція, присвячена словами французького президента. Її суть - запропонувати Макрону поділитися територіями з Росією заради "збереження обличчя" Путіну. Пізніше представник Макрона спробував згладити ситуацію і заявив, що Франція бажає перемоги Україні та повернення територіальної цілісності нашої держави, а в словах Макрона "немає духу поступок" Путіну або РФ.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...