У Чехії знайшли мертвим керівника компанії, замішаної в скандалі з Міноборони України

У Празі знайшли мертвим голову ради директорів кредитної спілки Podnikatelská družstevní záložna Роберта Зеленка. Він був замішаний у справі про контракт на постачання озброєнь між українським Міноборони і компанією Львівський арсенал, нагадують Патріоти України.

Тіло чоловіка було виявлено ще 8 червня. За даними iDnes, йдеться про Роберта Зеленка. Напередодні поліція оголосила чоловіка в розшук: уранці він відвіз свою доньку до школи і втік. «З огляду на те, що останнім часом зниклий має психологічні проблеми та має тривожні стани, не виключається, що його життю загрожує небезпека», — наголошували в поліції 7 червня.

Журналісти зазначають, що спочатку в повідомленні поліції йшлося про те, що зниклий чоловік «імовірно вчинив самогубство». Однак пізніше заяву було відредаговано «з поваги до сім'ї покійного», а згадку про суїцид прибрано.

Зеленка очолював PDZ, на рахунки якої компанія WDG promet родини хорватського торговця зброєю Дзвінка Зубака отримувала кошти від українського Міністерства оборони.

Пізніше ці гроші були виведені з PDZ готівкою. У 2022 році WDG promet була задіяна у двох контрактах із закупівлі боєприпасів для ЗСУ: на 100 тисяч мінометних мін і на 100 тисяч танкових пострілів.

За контрактом про міни посередниками між Міноборони і WDG були словацька компанія Sevotech і українська — Львівський арсенал. А контракт про танкові постріли між МОУ і WDG був укладений безпосередньо.

Дуже хотів щось приховати? Тищенко розбив не один, а два телефони, коли йому оголошували підозру

середа, 26 червень 2024, 20:15

Народний депутат Микола Тищенко, якого підозрюють у незаконному позбавленні волі колишнього військовослужбовця спецпідрозділу Kraken, під час обшуку 25 червня розбив два свої мобільні телефони. Про це на обранні запобіжного заходу в Печерському суді Ки...

Армію Путіна можна вітати з новим надбанням: "Зеленоградський Чикатило" їде вбивати українців

середа, 26 червень 2024, 19:15

Російська армія прийняла до своїх лав чергового маніяка, відправивши його на війну проти України. Про це розповіли у Telegram-каналі Astra, передає NV, інформують Патріоти України. Як повідомляється, йдеться про Юрія Гриценка, відомого як «Зеленоградсь...