У черговий раз показали справжнє обличчя: Угорщина влаштує блокаду закриття неба над Україною і ембарго на газ з Росії

Угорщина не підтримає можливе створення безпольотної зони в небі над Україною і заборону для європейських країн на покупку російських енергоносіїв. При цьому країна також проти постачань зброї Києву через свою територію. Про це заявив міністр закордонних справ Петер Сіярто, передають Патріоти України.

Як повідомляє hirado.hu, глава МЗС сказав про те, що створення закриття повітряного простору несе небезпеку для Угорщини та її громадян на українському Закарпатті.

Крім того, Будапешт проти проведення миротворчих місій, оскільки такі заходи можуть призвести до сухопутного конфлікту Північноатлантичного альянсу з Росією.

Також Угорщина не підтримує постачання зброї Україні через свою територію. Вона побоюється відповіді Москви. "Оскільки такі вантажі вважаються військовими об'єктами, що підлягають знищенню", - сказав Сіярто. Примітно, угорська держава не підтримає і санкції ЄС щодо російських енергоносіїв. Для угорців це питання - "червона лінія".

Крім іншого, він поскаржився, що Євросоюз не фінансує підтримку біженців з України в Угорщині та Польщі. "Допоки ми (Польща і Угорщина ) несемо цей тягар від імені Європейського Союзу, ми є двома країнами, яким не виділяються кошти ЄС (на це)", - підкреслив Пітер Сіярто.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...