"У чому мати народила перепливали річку": Офіцер ЗСУ розповів про втечу російських десантників на Харківщині

У Харківській області під час контрнаступу Збройних сил України російські десантники панічно тікали. Ворожа десантура часто у чому мати народила перепливала річку Сіверський Донець, розповів офіцер першої окремої бригади спецпризначення ім. Івана Богуна Тарас Березовець в ефірі YouTube-каналу російської журналістки, письменниці та ведучої Юлії Латиніної, передають Патріоти України.

Співрозмовник додав, що супротивник на Харківському напрямку облаштував досить якісну лінію оборони. "На першій лінії оборони перебувала російська десантура, до того ж підготовлена... і ми, заходячи туди, бачили – вони у поспіху кидали, тобто я ось бачив – там предмети гігієни були кинуті, одяг, тільники їх висіли... ось вони їх випрали, і вони їх просто розвісили, і значить вони тікали без них", – поділився співрозмовник.

Офіцер підкреслив, що ворожі десантники почали панічно тікати, коли заходила українська піхота. "І те, що, припустимо, ми бачили з коптерів..., вони стрибали часто... в чому мати народила, стрибали в Сіверський Донець і перепливали його... коли заходила наша туди піхота, вони в панічній втечі, вони покидали все, ...БК (боєкомплект – Ред.) кинули", – заявив Березовець.

Нагадаємо, рано вранці 24 лютого окупаційні війська РФ вдерлися в Україну, атакували військові й цивільні об'єкти та захоплювали населені пункти. Противнику, зокрема, вдалося взяти під контроль частину сходу й півдня нашої держави.

З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...