У Чорному морі може статися зіткнення між НАТО і РФ, - міністр оборони Болгарії

Міністр оборони Болгарії Тодор Тагарев прокоментував дії російського флоту в Чорному морі та оцінив небезпеку подальшої ескалації. Про це повідомляє Novinite.com, передають Патріоти України.

Він не виключив можливість зіткнення між НАТО і Росією на тлі агресивних дій останньої в Чорному морі. «Ми не можемо виключати зіткнення між НАТО і Росією в Чорному морі, але ми прагнемо уникнути ескалації. Однак це залежить від дій Росії. Росія постійно провокує НАТО, зокрема шляхом розширення зони контролю», — сказав Тагарєв.

Щодо попереджувального пострілу з боку Росії та обшуку корабля біля болгарської економічної зони в Чорному морі міністр висловив думку, що для кораблів безпечніше проходити територіальними водами Болгарії та Румунії, ніж через Туреччину.

Тагарєв також зазначив, що тільки від України залежить, коли закінчиться війна, і головною умовою для цього є відновлення контролю над усіма її територіями. Міністр оборони ще раз наголосив, що Болгарія не має іншого виходу, окрім як утримувати наявні винищувачі МіГ-29, тоді як «ми можемо повністю виконувати завдання із захисту нашого повітряного простору із замовленими F-16». Однак поки що літаки не прибули до країни.

17 серпня колишній верховний головнокомандувач об'єднаних сил НАТО в Європі (2009−2013 роки), ексадмірал Джеймс Ставрідіс заявив, що країна-агресор Росія ризикує розпалити війну з НАТО своїми перехопленнями кораблів у міжнародних водах.

Тільки одна причина: Сікорський розповів, коли Польща буде збивати російські ракети над Україною

неділя, 8 вересень 2024, 6:59

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Польща має законне право збивати російські ракети, якщо вони становлять загрозу для українських атомних електростанцій. Про це він повідомив у інтерв'ю ВВС, передають Патріоти України. Від...

"Ми не можемо поводитись як росіяни, але...": Україна обмежує привілеї російських військовополонених - Лубінець

неділя, 8 вересень 2024, 6:41

У полонених російських окупантів більше немає права здійснювати телефонні дзвінки з України. Про це в ефірі телемарафону повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передають Патріоти України. . Він наголосив, що наразі в Укр...