У Чорному морі ВМСУ маневрували з кораблями рекордної кількості країн НАТО

У Чорному морі ВМСУ тренувалися з кораблями НАТО

Кораблі ВМС України, Греції, Італії, Болгарії, Румунії та Туреччини відпрацювали спільні дії у складі тактичних груп та виконали низку завдань. Тренування типу «PASSEX» проходили у районі північно-західній частині Чорного моря, зазначають Патріоти України.

Було виконано елементи тактичного маневрування при змінах курсу, проведено тренування з бойового тралення визначених морських районів та організації зв’язку.

У режимі реального часу екіпажі кораблів здійснювали обмін даними з метою висвітлення морської обстановки.

Крім того, у морі відбулось навчання з надання допомоги аварійному кораблю та відпрацьовано завдання з буксирування аварійного надводного об’єкта.

Спільні тренування з військовими кораблями США та НАТО – дають змогу ВМСУ бути взаємосумісними та готовими стати на захист безпеки в регіоні.

FS Capricorne (M653) - французький мінним тральщик класу Eridan (фр. Chasseur ). Судно спочатку було в бельгійському флоті під назвою Dianthus

Тоді в акваторії Чорного моря група катерів Військово-морських сил України разом з есмінцем ВМС Великої Британії Dragon провели спільні тренування типу PASSEX.

У вересні 2020 року було проведено спільне навчання ВМС України та ВМС Румунії Riverine-2020.

Тоді крім корабельно-катерних груп, від українських та румунських ВМС до відпрацювання спільних заходів залучаються й підрозділи Морської охорони ДПСУ та Прикордонної поліції Румунії.

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...