У "чорному списку" гучні прізвища: Зеленський розкрив подробиці нових санкцій РНБО проти Росії

На засіданні Ради національної безпеки і оборони ухвалено рішення про запровадження санкцій проти російських фізичних і юридичних осіб. Про це президент Володимир Зеленський сказав у вечірньому зверненні до українського народу, передають Патріоти України.

"Зараз же хочу додати дещо про рішення РНБО щодо санкцій проти російських фізичних і юридичних осіб. Там дійсно великий перелік, доволі гучні прізвища. Але все ж ми орієнтуємося не на гучність, а на те, щоб реально демонтувати російський вплив, і при цьому вплинути на стан справ у самій Російській Федерації", - наголосив Зеленський.

За його словами, обмеження стосуватимуться кількох тисяч субʼєктів. Він додав, що синхронізуються санкції України і її партнерів. "Впроваджуються нові санкції проти ключових персоналій, проти значущих російських підприємств", - сказав Зеленський.

При цьому він зазначив, що санкції будуть "застосовані й до тих громадян інших держав, які взяли участь у російському фарсі на окупованій території України".

"Псевдореферендуми - це елементи агресії проти суверенної держави, і кожен, хто причетний до організації чи проведення цього фарсу, буде притягнутий до відповідальності", - наголосив президент України. Він подякував лідерам держав-партнерів, усім політичним і громадським діячам світу, які вже доволі оперативно висловилися на захист України та міжнародного права.

"Дякую особисто президенту Байдену (президент США Джо Байден - Ред.), Конгресу, нашим друзям у Європі й усім, хто вже посилює санкції проти Росії і вже робить потужні кроки для збільшення оборонної та фінансової підтримки України!" - сказав Зеленський.

Фінал не скоро? У США дали прогноз щодо тривалості війни в Україні та пояснили, на що робить ставку Путін

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:24

Російський диктатор Володимир Путін сприймає внутрішні та міжнародні обставини як такі, що розвиваються на його користь. Ймовірно, він продовжить дотримуватися агресивної стратегії в Україні, перспективи завершення війни найближчим часом є малоймовірни...

"Ми кров'ю довели свій професіоналізм та рішучість": "Азову" продовжують не надавати зброю від США

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:45

Командир 12-ї бригади спецпризначення "Азов" Денис Прокопенко "Редіс" повідомив про відхилення петиції щодо розблокування надання зброї та допомоги бригаді з боку США. Про це Прокопенко написав у Мережі 3 травня, передають Патріоти України. "Редіс" заз...