У деокупованому Куп'янську затримали депутатку-колаборантку (фото)

У Куп'янському районі співробітники Служби безпеки України викрили у співпраці з російськими окупантами 55-річну депутатку міської ради. Жінку затримали. Про це повідомив речник Управління Служби безпеки України в Харківській області Владислав Абдула, передають Патріоти України.

Як установило слідство, до війни жінка обіймала посаду керівника різних освітніх закладів, неодноразово очолювала відділи освіти, культури, молоді та спорту в органах місцевого самоврядування Куп'янського району.

На початку липня цього року окупанти запропонували депутатці стати директором так званого "Купянского регионального центра профессионального образования". Загарбники створили його на базі захопленого українського державного навчального закладу. Жінка добровільно погодилася на пропозицію. У створеному окупантами центрі вона запровадила російську освітню програму.

"Вона розпорядилася видавати учням російськомовні підручники, рекомендовані "Министерством просвещения российской федерации", які були отримані нею від місцевої окупаційної адміністрації. Крім цього, з метою впровадження російських освітніх стандартів директорка закликала інших вчителів закладу до співпраці з державою-агресором", — розповіли в Управлінні СБУ у Харківській області.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 111-1 (колабораційна діяльність у формі впровадження стандартів освіти держави-агресора у закладах освіти) Кримінального кодексу України. Жінці оголосили підозру та обрали їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

"Крім основного покарання за такий злочин у вигляді виправних робіт, арешту або позбавлення волі, до винної особи буде застосоване ще й додаткове покарання — позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років", — розповіли в СБУ.

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...