У Держдепі США кадрова криза через "Північний потік-2", - The New York Times

Американський сенатор-республіканець Тед Круз блокує затвердження безлічі кандидатів на посади в Держдепартаменті США з метою домогтися від Білого дому введення нових санкцій проти російського газопроводу Північний потік-2. Про це в суботу, 2 жовтня, повідомила газета The New York Times, передають Патріоти України.

"Запекла боротьба із сенатором від Техасу Тедом Крузом через російський газопровід, за словами офіційних осіб адміністрації Байдена, викликала кадрову кризу. <...> Круз затримує затвердження десятків кандидатур у Держдепартаменті, включаючи 59 можливих послів", - йдеться в матеріалі.
При цьому, як повідомляється, сенатор погрожує заблокувати десятки інших призначень. Дії Круза прокоментував сенатор-демократ Роберт Менендес. Він заявив, що ситуація є безпрецедентною.
"У даному випадку має місце безпрецедентна і повна затримка затверджень усіх кандидатур, незалежно від того, чи мають вони якесь відношення до розглянутого політичного питання. Я не бачив нічого подібного за 30 років роботи у сфері зовнішньої політики", - додав він.
Як відомо, у США кожен член Сенату може відкласти розгляд будь-якого законопроекту чи голосування з будь-якого питання, щоб більш уважно ознайомитися з його змістом. Нагадаємо, що в липні Круз також затримував призначення кандидатів на важливі дипломатичні посади, домагаючись санкцій проти ПП-2. Тоді в невизначеному стані перебували 13 осіб.

На скільки Україні вистачить допомоги від США: Салліван виступив із заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:45

Конгрес США врешті-решт схвалив допомогу Україні. Анонсованого пакета має вистачити до кінця цього року. Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, передають Патріоти України. "Ресурси, які у США є на цю мить, доз...

Шойгу погрожує Україні новою російською ракетою "аналоговнєт": Експерт оцінив, наскільки ця зброя небезпечна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:15

Комплекси ЗРК-500, якими Росія погрожує атакувати Україну, схожі на американський ЗРК Patriot, але із затримкою у часі на 40 років. Таку думку висловив 24 Каналу розказав військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан. За...