У діячів "Євросолідарності" провели обшуки у справі про держзраду проти Порошенка

Керівник центрального штабу "Європейської солідарності" Олександр Турчинов на брифінгу заявив, що у середу вранці силовики провели низку обшуків у кількох членів партії в межах справи про закупівлю вугілля в ОРДЛО, зазначають Патріоти України..

Пряма мова Турчинова: "Сьогодні о сьомій годині ранку відбулися обшуки у представників нашої партії. Зокрема обшукували оселю помічника президента (п'ятого президента Петра Порошенка - УП), надзвичайного і повноважного посла Юрія Онищенка, який, до речі, 25 років має дипломатичного стажу, який віддано працював на свою країну. Також ексдепутата Сергія Березенка обшукували сьогодні і інших наших колег".

Деталі: За його словами, слідчі дії проводилися у справі про закупівлю вугілля на окупованому Донбасі. Турчинов уточнив, що правоохоронці шукали документи щодо поставок вугілля в 2014 році. Він зазначив, що під час обшуків нічого не знайшли.

У ДБР "Українській правді" повідомили, що обшуки проводили його слідчі у справі щодо злочинної схеми постачання вугілля з ОРДЛО.

Дослівно ДБР: "З метою уникнення маніпуляцій та подальших інформаційних спекуляцій довкола даного кримінального провадження повідомляємо, що 29 грудня 2021 слідчими ДБР, на підставі відповідних ухвал слідчого судді, проведено ряд обшуків за місцями можливого зберігання речей чи документів, що мають значення для кримінального провадження.

Вкотре наголошуємо, що ДБР діє виключно у межах та у спосіб, визначений законодавством, і проведення обшуків здійснюється виключно з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень та відшукання знарядь вчинення кримінальних правопорушень".

Передісторія:

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...