У Донецьку окупанти "винесли вирок" добровольцю з Грузії, який захищав "Азовсталь"

У тимчасово окупованому Донецьку росіяни незаконно засудили до довічного ув’язнення громадянина Грузії Мамуку Гацерелію, який захищав Азовсталь. Про це повідомляє "Ехо Кавказу" з посиланням на російські ЗМІ, передають Патріоти України.

Відомо, що добровольцю 22 роки, він воював в Україні проти Росії. Чоловік — біженець з Абхазії, потрапив у російський полон 20 травня 2022 року після того, як його частина виконала доручення командування про вихід з Азовсталі в Маріуполі.

Окупанти заявляють, що 20 лютого Гацерелію, якого утримують у СІЗО, засудили до довічного ув’язнення за «вбивство трьох російських солдатів».

Мати бійця Далі Чхеїдзе розповіла журналістам, що син уперше після затримання подзвонив їй із в’язниці 19 лютого, весь цей час він чекав вироку. Про сам вирок вона дізналася з Telegram-каналів. За словами матері, у неї не було зв’язку «ні з ким, навіть з адвокатом».

У грудні 2023 року правозахисниця Лаша Діарова розповіла, що боєць підписав контракт із Міністерством оборони України і був офіційно зарахований стрільцем до Іноземного добровольчого легіону. Як пояснив Діаров, включити Мамуку Гацерелію до програми обміну полоненими не вдалося, оскільки він має грузинський паспорт і громадянин Грузії, тому росіяни вважають його «найманцем».

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...