У ДПСУ розповіли, скільки чоловіків намагалися втекти з України, побоюючись мобілізації

Українські прикордонники від початку повномасштабного російського вторгнення затримали понад три тисячі чоловіків, які ухилялися від мобілізації. Майже тисячу з них – під час спроби виїхати за підробленими документами, передають Патріоти України.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко. Дані він озвучив на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ 7 червня.

"На зеленій ділянці кордону, поза межами пунктів пропуску, з 24 лютого нами було затримано 3250 таких осіб. Крім того, були спроби виїхати за межі України через пункти пропуску, використовуючи підробні документи – 900 людей", – розповів представник відомства.

За його словами, ухилянти та зловмисники, які допомагають у незаконному перетині кордону, вигадують різні схеми. Одну з них нещодавно викрили прикордонники Західного загону.

"За легендою організатора, чоловіки мали виїжджати за межі України як водії для перевезення вантажів. Його клієнтами були українці призовного віку й ті, хто підпадав під загальну мобілізацію", – зазначив Демченко.

Він додав, що зловмисника було затримано в пункті пропуску Шегині під час спроби вивезти з країни чоловіка. За послуги організатор схеми мав отримати 20 тис. грн.

Зауважимо: радник глави Офісу президента Олексій Арестович заявив, що чоловікам в Україні можуть дозволити виїзд за кордон, й назвав причини. На сьогодні щодо цього питання тривають дискусії.

Якраз проводив дорозвідку: СБУ затримала зрадника, який допомагав скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 11:44

Служба безпеки України затримала мешканця Дніпра, за підозрою у роботі на російські спецслужби. Його звинувачують у зборі інформації для коригування ракетного удару армії РФ по військовому шпиталю та ТЕС у Дніпрі. Про це СБУ повідомила у четвер, 28 бер...

"Як голова уряду я повинен": Шольц заявив, що не передає Україні Taurus, бо боїться війни Росія-НАТО

четвер, 28 березень 2024, 11:28

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре відмовився надати далекобійні ракети Taurus Україні. Він пояснив це тим, що важливим для нього лишається "не ескалювати" війну до зіткнення Росії та НАТО. Водночас на сьогодні Німеччина витратила на допомогу Україні ...