У "другої армії світу" знов щось пішло не так: Війська Росії хотіли випробувати ядерну торпеду, але не змогли, - CNN

Сполучені Штати зафіксували, що кораблі військово-морських сил готувалися до можливого випробування ядерної торпеди. Однак завадили цьому технічні проблеми. Про це анонімно повідомив високопоставлений американський чиновник, передають Патріоти України.

Він зазначив, що серед кораблів був підводний човен з крилатими ракетами "Бєлгород", який здатний запускати безпілотні підводні апарати такі як ракета "Посейдон".

Вплив санкцій

Проте минулого тижня кораблі залишили зону випробувань в Арктичному морі й нічого не зробили. Вони повернулися у порт. "Це можна розглядати як частину більшої картини та нещодавньої військової практики Росії, яка відправляє в Україну погано навчені війська. Російська військова промисловість переживає важкі часи й ми також бачимо, що санкції Заходу щодо високотехнологічних військових товарів мають ефект і повинні тривати", – сказав західний дипломат.

Можуть відновити випробування

У США вважають, що Росія може повторно спробувати випробувати торпеду "Посейдон", яка має ядерний двигун, здатний нести як звичайні, так і ядерні боєприпаси. Однак води Арктики незабаром почнуть замерзати.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...