У друзяки Путіна неприємності: Партію Орбана женуть з ЄНП, за розбудову в Угорщині диктатури

Європейцям не потрібні в складі ЄС новітні фюрери зі своїми доморощеними рейхами

Лідери 13 політичних партій, які входять до об'єднаної Європейської народної партії, написали листа президенту ЄНП Дональду Туску із закликом виключити угорську партію "Фідес", зазначають Патріоти України.

Листа у Twitter опублікував головний редактор литовського видання BNS, а його допис ретвітнув лідер литовських консерваторів Габріеліус Ландсбергіс, який очолює партію "Союз Вітчизни — Литовські християнські демократи" і був одним із підписантів.

Політики висловили стурбованість ухваленим в Угорщині законом, що дозволяє угорському уряду на чолі з Віктором Орбаном, який є лідером "Фідес", безстроково розширити надзвичайний стан в країні.

"Це явне порушення основоположних принципів ліберальної демократії та європейських цінностей. Боротьба з Covid-19 вимагає проведення масштабних заходів, проте вірус не може бути використаний як привід для безстрокового продовження надзвичайного стану. Ми побоюємось, що прем'єр-міністр Орбан використає свої нові повноваження для подальшого наступу на громадянське суспільство", - йдеться у листі.

У листі нагадується, "Фідес" відсторонена від членства в ЄНП через невідповідність принципу верховенства права.

"Однак останні події підтвердили наше переконання, що "Фідес" при існуючій політиці не може отримати повне членство в ЄНП…Ми закликаємо до виключення "Фідес" відповідно до статті 9 статуту ЄНП", - зазначається в листі.

Лист підписали лідери політичних партій з Бельгії, Чехії, Данії, Фінляндії, Греції, Литви, Люксембургу, Нідерландів, Норвегії, Словаччини та Швеції.

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...

Якраз проводив дорозвідку: СБУ затримала зрадника, який допомагав скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 11:44

Служба безпеки України затримала мешканця Дніпра, за підозрою у роботі на російські спецслужби. Його звинувачують у зборі інформації для коригування ракетного удару армії РФ по військовому шпиталю та ТЕС у Дніпрі. Про це СБУ повідомила у четвер, 28 бер...