У "друзів Путіна" великі проблеми: Повстанці атакували підтримувані Росією урядові війська в ЦАР

Повстанці звинувачують підтримуваного Росією чинного главу держави Фостен-Арканжи Туадеру в фальсифікації підсумків голосування.

У Центрально-Африканській Республіці (ЦАР) повстанці атакували урядові війська, які перебувають в місті Буар. Про це повідомляє 9 січня агентство AFP з посиланням на багатопрофільну комплексну місію ООН зі стабілізації в ЦАР (МІНУСКА), передають Патріоти України.

За словами представника МІНУСКА, «озброєні елементи» атакували урядові війська в Буарі. Миротворці ООН, що прийшли на допомогу урядовим військам, також потрапили під обстріл. 3 січня сили повстанської Коаліції патріотів за зміни захопили місто Бангасу, розташоване в 750 кілометрах від столиці Центрально-Африканської Республіки (ЦАР) Бангі.
Від попередніх загострень обстановки в ЦАР нинішнє принципово відрізняє активна участь Росії, яка вже кілька років безоплатно допомагає уряду Туадери зброєю і військовою технікою, а також навчає центральноафриканских військових. Угода про військове співробітництво між Москвою і Бангі була підписана в Сочі в 2017 році. В обмін на російське озброєння та інструкторів уряд Туадери відкрив російському бізнесу доступ до корисних копалин.
Повстанці звинувачують підтримуваного Росією чинного главу держави Фостен-Арканжи Туадеру в фальсифікації підсумків голосування. Влада в Бангі, в свою чергу, звинуватили в спробі заколоту колишнього президента Франсуа Бозізе, який намагався висунути свою кандидатуру, але зазнав невдачі.
31 грудня Коаліція демократичної опозиції зажадала скасувати підсумки президентських і парламентських виборів в ЦАР, які відбулися 27 грудня. Повстанці вважають їх несправедливими і такими, що не відповідають інтересам народу. 20 грудня в Центральноафриканській Республіці (ЦАР) загони повстанців антиурядової коаліції захопили місто Гримар, розташоване в 300 км на північний схід від столиці країни Бангі.

F-16 можуть з'явитись в українському небі вже наступного тижня: У Повітряних Силах ЗСУ зробили інтригуючу заяву

четвер, 2 травень 2024, 1:45

Наразі закінчуються останні приготування інфраструктури та заходів захисту дислокацій дорогоцінних для України літаків від повітряних ударів ворога. У Повітряних силах ЗСУ озвучили орієнтир, коли в Україні почнуть "працювати" західні винищувачі F-16 - ...

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...