У ексдепутата Харківської облради виявили російський паспорт і бізнес у Криму та в Москві

У колишнього депутата Харківської обласної ради Олександра Губіна є російське громадянство і російський бізнес. При цьому, Губін отримував гроші з українського бюджету. Про це пише Харківський антикорупційний центр, передають Патріоти України.

Олександр Губін прийшов у Харківську обласну раду з бізнесу. Він був депутатом десять років. Представляв "Партію регіонів" та "Опозиційний блок". Мав у партнерах із бізнесу Ігоря Аріха.

"Сферою інтересів Губіна як бізнесмена був транспорт — маршрутні таксі, міжміські перевезення і автосалони, тож і партнер у ексдепутата виявився відповідний – ще один депутат, але вже міської ради, і незмінний вже котру каденцію очільник комісії з питань транспорту, зв'язку та екології Ігор Аріх", — розповіли у ХАЦі.

Підприємницьку діяльність вели не лише у Харкові. У 2011 році Ігор Аріх зареєстрував компанію у Криму — "Престиж Авто Крим". Після анексії компанія переїхала до Харкова з новою назвою — "Престиж Авто Сіті". Серед співзасновників з'явився Губін. У Криму була заснована однойменна компанія — "Престиж Авто Крим". Наразі власниками цієї компанії є дружина Губіна — Ірина, а також Ігор Аріх. До цього у співзасновниках також був Губін. За минулий рік фірма сплатила до бюджету Росії понад мільйон рублів податків.

Як пише ХАЦ, у деклараціях депутати не вказували кримську компанію. Крім того, Губін не вказав частку дружини у фірмі "Элит Автомоторс" (він був директором), не повідомив про фірми "Рустранс-Сервис" і "Диана", "Престиж Автомоторс", яка була також зареєстрована у Криму. Крім того, не вказував й доходи за межами України.

У 2017 році Губіна стала власницею фірми "Югагроивест", яка була зареєстрована у Москві. Ця фірма отримала частки у компаніях "Агроторговый дом "Крымтеплица", "Крымтеплица" та "Крымагроинвест". У деклараціях їх також немає.

У 2020 році Губін брав участь у виборах до облради від партії "ОПЗЖ", однак програв їх. Депутаткою стала донька Губіна — Анастасія, вона висувалася від "ОПЗЖ" до Харківської міськради.

Харківський антикорупційний центр виявив наявність у Губіна російського паспорта через фірму "Югагроинвест".

"Ще до проведення вже згаданих місцевих виборів 2020-го Губін "заходить" в фірму "Югагроинвест" в якості співзасновника, ставши партнером власної дружини. Саме цей факт дав нам можливість стверджувати, що ексдепутат, як і його дружина, має російський паспорт — це тепер відображено прямо в російському реєстрі юридичних осіб", — розповіли у ХАЦі.

За інформацією ХАЦ, бізнес родини Губіних продовжує працювати у Харкові. Ним займається старша донька Губіних Марина. Однак у соцмережах вона позиціює себе як таргетолог. Дружина Губіна — засновниця приватного підприємства "Схід Транс-лідер", автобуси якого курсували Харковом до війни.

"Схід Транс-лідер" надавала транспорт у користування іншій фірмі — "Транс-сервіс", яка записана на самого Губіна. В останній працює друга донька Губіна Анастасія, вона також є членом депутатської комісії транспорті та зв'язку.

"Транс-сервіс" продовжує активно працювати на території Харківської області. У 2021 році фірма отримала понад мільйон гривень за перевезення пільговиків від Мереф'янської міськради, отримувала гроші і від обласної інфекційної лікарні. Вже під час повномасштабного вторгнення з "Транс-сервіс" знову уклала угоду Мереф'янська міськрада, але згодом її розірвала", — розповіли у ХАЦі.

У матеріалі ХАЦу зазначили, що під час підготовки тексту намагалися отримати від Олександра Губіна коментар, однак їм відповіла дівчина і сказала, що номер телефону дійсно належить Губіну, проте говорити він не може. Потім телефон був вимкнений.

Росія планує зірвати Глобальний саміт миру в Швейцарії – Зеленський

середа, 24 квітень 2024, 19:55

Росія має конкретний план для зриву Глобального саміту миру, який має відбутися у Швейцарії. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками держав-партнерів і міжнародних організацій, які працюють в Україні, передають Па...

Виконував завдання росіян: Харківський підприємець проведе п'ять років у тюрмі (фото)

середа, 24 квітень 2024, 19:14

Орджонікідзевський районний суд Харкова виніс вирок 44-річному приватному підприємцю з Харкова, який співпрацював із російськими окупантами. Чоловіка визнали винним і призначили йому покарання у вигляді п'яти років і шести місяців тюрми. У суді чоловік...