У Ердогана розповіли, як узгоджували список на обмін командирів "Азову": спочатку імен було 15

Речник президента Туреччини Ібрагім Калин розповів, як відбувалось узгодження списків на обмін командирів полку "Азов", передають Патріоти України.

За словами речника турецького лідера, спочатку в списку на обмін було 15 імен українських захисників, але узгодити його не вдалося. У результаті переговорів вдалося обміняти п’ятьох командирів полку "Азов". Про це повідомляє CNN Türk.

"Наш президент (лідер Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган - ред.) дуже тепло ставився до цього питання (обміну - ред.). Ми близько 3-3,5 місяців обговорювали це питання з нашими колегами. Не вдалося узгодити щодо 15 імен. Той список не дійшов до Львова (де відбувалася зустріч президентів України та Туреччини - ред.), у самому кінці був скорочений до 5 імен. Ці 5 людей залишаться у нас в безпеці до закінчення війни", - сказав Калин.

За його словам, цей список на обмін Зеленський та Ердоган обговорювали у Львові під час зустрічі. Крім того, про обмін українських захисників Ердоган говорив і з Путіним у Самарканді.

Ібрагім Калин також відзначив конструктивну позицію української сторони та важливу роль Національної розвідувальної організації Туреччини у процесі обміну.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...