У Філарета заперечують ліквідацію УПЦ КП

Філаретівці не ймуть віри оновленому реєстру Мін'юсту і розповідають про неотримання відповідного судового припису.

Бунтівний патріарх Філарет після заяви предстоятеля ПЦУ про завершення процесу ліквідації УПЦ-КП Епіфанія задіяв своїх юристів, намагаючись перешкодити процесу, зазначають Патріоти України.

Юридичний відділ Української православної церкви Київського патріархату розповсюдив заяву, в котрій йдеться, що "предстоятель іншої церкви - ПЦУ, відокремленої від УПЦ КП" за допомогою держслужбовців Мінкульту вніс зміни до Єдиного держреєстру юридичних осіб, що, на думку, Київської патріархії, є незаконним.

"Заявляємо, що будь-якого відношення до внесення зазначеної інформації у Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань релігійна організація "Київська Патріархія Української Православної Церкви Київського Патріархату" не має. Ні нею, ні її засновником-Помісним Собором, рішення про припинення не приймалися", - йдеться в заяві.

В УПЦ КП зазначили, що за станом на 14 грудня їх офіційно не поінформували про припинення реєстрації.

"Жодні рішення, направлені на позбавлення прав на свободу совісті громадян України, які асоціюють себе із Київським Патріархатом, способом позбавлення церкви її релігійного центру,- виконуватися не будуть", - сказано в заяві.

На сайті Мін'юсту зазначено, що реєстрація Київської патріархії як юридичної особи припинена від 13 грудня 2019 року.

Нагадаємо, УПЦ КП мала припинити існування у зв'язку зі створенням помісної Православної церкви України від 15 грудня 2018 року. Проте 20 червня 2019 року "собор" УПЦ Київського патріархату, скликаний почесним патріархом Православної церкви України Філаретом, скасував рішення про розпуск Київського патріархату і відмовився від Томосу про автокефалію. Після цього ПЦУ відібрала у Філарета Київську патріархію. Після цього УПЦ КП звернулася до суду з вимогою скасувати ліквідацію патріархату. 4 вересня 2019 року Окружний адмінсуд Києва призупинив ліквідацію УПЦ КП.

Агітував колег співпрацювати з окупантами: На Харківщині викрили співробітника "Укрзалізниці" (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 14:04

На Харківщині викрили та повідомили про підозру 52-річному співробітнику Укрзалізниці, який був прихильником російської агресії та агітував своїх колег співпрацювати з окупантами. Про це повідомила Харківська обласна прокуратура, передають Патріоти Укр...

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...