"​У Фінляндії оголосили про намір призивати до війська жінок. В Україні щойно призначений міністр оборони висловив намір скасувати призов в армію взагалі", - Дмитро Вовнянко

"У Фінляндії оголосили про намір призивати до війська жінок. В Україні щойно призначений міністр оборони Олексій Резніков висловив намір відмінити призов в армію. Фіни свої наміри поставити в стрій дівчат пояснили необхідністю дотримання гендерного балансу, але думається мені, що фінські генерали виходили з набагато більш прозаїчних міркувань", - пише блогер та журналіст Дмитро Вовнянко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"У Фінляндії – сотні кілометрів спільного кордону з Росією. Приклад України показав, якщо Москва захоче напасти – вона нападе і не втримають її ніякі міжнародні угоди. Захищатися доведеться самим. Тим більше, Фінляндія – не член НАТО. Сподіватися на те що за їх незалежність прийдуть захищати британці, іспанці та голландці, у фінів підстав ще менше, ніж у Латвії.

Тому фінське військо готують до збільшення особового складу, чоловіків призиватимуть так само, як призивали. Та й сам призов відміняти фіни не поспішають, знову таки з банальної причини. Фінляндія у 20 ст. мала досвід війни з Росією. Фінам не до ліберальних забаганок, їм треба аби в країні була постійна певна кількість громадян навчених військовій справі. Резерв на випадок війни.
А В Україні? А в Україні коли заходяться гратися в популізм, забувають і про безпеку країни, і про здоровий глузд.
Тезою відміни загального військового призову до ЗСУ свого часу ударно спекулювала Юлія Тимошенко. Обіцянку Тимошенко відмінити загальний військовий призов виконала Партія Регіонів, і... і на початок війни Україна мала всього 2,5 тисячі реально боєздатного війська. Все решта був баласт, для ведення війни не придатний. Призов до армії довелося відновлювати.
Вже якось забулося, що протягом семи хвиль мобілізації до ЗСУ були призвані ті громадяни, які пройшли військову службу раніше – коли призов існував. Які розумілися на необхідності дисципліни і знали військову техніку – влітку 14-го в ЗСУ був шалений брак наводчиків і механіків-водіїв бойової техніки.
До речі, Резніков підтвердив доводи скептиків щодо інституту територіальної оборони. Новий міністр уже заговорив про ТО як про замінник призову. Мовляв, на базі ТО будуть проходити підготовку до служби в армії, а потім... Власне, що так і буде, бойові офіцери говорили від самого початку – ТО буде не чимось окремим, а «збіговиськом партизан». Новий міністр, фактично це підтвердив.
Україна на відміну від Фінляндії має реальний відкритий фронт, який в будь-яку мить запалати може по дорослому. Військові підтвердять, уже зараз у бригадах ЗСУ чималий некомплект особового складу, який уже треба кимось заповнювати. Часто доводиться чути думку, мовляв почнеться війна і некомплект забриють ветерани, що повернуться до своїх частин. Мушу розчарувати, чимало їх не повернуться через стан здоров’я, особливо ті хто був поранений і контужений. З усіма іншими справа не краща, війна нікому ще не додавала здоров’я.
Де в разі загострення на фронті Резніков збирається брати поповнення – навчене і підготовлене воювати? Резніков каже про необхідність зробити службу в армії привабливою? Може йому не сказали, але виплата боргів по доплатах і індексація військовим з/п відповідно до зростання цін привабливість служби підвищить шалено. Але знаючи цифри боргів в Україні по соціальних виплатах, я сильно сумніваюся, що Резніков знайде на це кошти.
В з цього всього – висновок. Ніяку привабливість ніхто підвищувати не буде. Команда ЗЕ просто намагається втримати палаючий рейтинг і в своєму популізмі влізла у святе – питання безпеки держави. Аби привабити тих, хто за ЗЕ голосував найбільш натхненно – тих хто 5 років не воював, а втомлювався від війни на дивані. Цією заявою Резніков чітко показав, яким він буде Міністром оборони. Не додати".

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...

Вчасно повернувся з України щоб сходити на концерт: Внаслідок важкого поранення у Крокус Сіті Холі віддав кінці "велика шишка" ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:00

Полковник спецназу ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол, повідомляє видання Медиазона. Про смерть полковника йдеть...