У фракції "ЄС" відповіли, чи планують узяти Дмитра Разумкова до своєї команди

"Європейська солідарність" – єдина парламентська фракція, яка не голосувала за відставку Дмитра Разумкова з посади голови Верховної Ради, він давав змогу парламенту залишатися незалежним. Про це в інтерв'ю Суспільному, опублікованому 4 листопада, сказала співголова фракції "Європейська солідарність", нардепка Ірина Геращенко, передають Патріоти України.

Після відставки Разумков сидить позаду "Євросолідарності" у парламенті. Журналістка зауважила, що нардеп – безпосередній сусід фракції по кріслах, і запитала, чи не планує політсила з ним якось об'єднуватись, брати у свою команду, якщо Разумков цього захоче. "Перше – ми єдина команда, яка не голосувала за призначення пана Разумкова, тому що ми одразу заявили, що переходимо в опозицію до [президента Володимира] Зеленського... І я нагадаю, що Дмитро Разумков – це той політик, який усю цю "зелену компашку" привів у парламент. Як перший номер списку. Він несе таку ж відповідальність, як і Зеленський, за цей список", – відповіла Геращенко.

Водночас нардепка нагадала, що "Євросолідарність" була єдиною фракцією у Раді, яка не голосувала за його відставку. "Тому що питання тут іде не про прізвища, а про парламентаризм. Ми категорично не погоджуємося з мотивацією, з якою зняли Разумкова. По суті, за те, що він дозволяв собі і парламенту залишатися незалежними, і ми це цінуємо в Разумкові", – зазначила Геращенко.

За її словами, "Євросолідарність" – команда зі зрозумілою правоцентричною ідеологією. "Ми за ЄС, ми за НАТО... Позиції Дмитра в цих питаннях я не знаю. Тому, чесно кажучи, ваше питання не до нас", – резюмувала Геращенко.

Ворог посилює натиск: На кордоні Часового Яру йдуть бойові дії

четвер, 2 травень 2024, 16:23

Бойові дії дійшли до межі міста Часів Яр Донецької області. У місті залишається майже 700 осіб. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальника Часовоярської міської військової адміністрації Сергія Чауса в ефірі телемарафону, передають Патріот...

"Занадто багато всього": Війна закінчиться, коли Путін зрозуміє, що не зможе виграти, - американський генерал

четвер, 2 травень 2024, 15:50

Війна в Україні закінчиться тоді, коли Путін зрозуміє, що не може перемогти. Для цього західні партнери мають об'єднати всі можливі зусилля у допомозі нашій державі. Про це заявив американський генерал Бен Ходжес, передають Патріоти України. "Тому ми п...