У Франції арештували російського олігарха

Російського підприємця Олексія Кузьмичова арештували у Франції. Він є одним із засновників LetterOne Group і "Альфа-груп". Про це пише Le Monde, передають Патріоти України.

Кузьмичова підозрюють у порушенні санкційного законодавства та податкових злочинах. Пройшли обшуки у його паризькій квартирі та на віллі у Сен-Тропе. В обшуках брали участь 60 осіб. Серед них були співробітники поліції з Центрального управління боротьби з корупцією та фінансовими та податковими правопорушеннями. Під час обшуків нібито знайшли "пачки грошей".

15 березня 2022 року Кузьмичова внесли до санкційних списків Євросоюзу разом зі співзасновником "Альфа-груп" Германом Ханом. Їм тоді належало 21% та 16% у капіталі банку. Свої частки вони передали Андрію Косогову.

В індексі мільярдерів Bloomberg вказано, що Кузьмичов до вторгнення Росії в Україну мав статки у $5,4 млрд.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...