У Франції на обкладинці журналу розмістили "пікантну" карикатуру на Ердогана (фото)

Паризький щотижневий сатиричний журнал Charlie Hebdo ("Шарлі Ебдо") опублікував на обкладинці номера, який вийде 28 жовтня, карикатуру на президента Туреччини Тайіпа Ердогана, передають Патріоти України.

Відносини між двома країнами загострилися після того, як 18-річний виходець з Росії відрізав голову вчителю, який на уроці показав карикатури на пророка Мухаммеда. Відповідний знімок опублікований в Twitter Charlie Hebdo.

На карикатурі зображена людина, схожа на Ердогана, він сидить в кріслі і в правій руці тримає банку з напоєм. Спиною до нього, з підносом з наповненими келихами стоїть жінка. Він високо підняв її сукню. На зображенні написано: "Ердоган. У приватному житті він дуже кумедний".

Глава турецького управління зі зв'язків Фахреттін Алтун назвав карикатуру на Ердогана "огидною спробою поширити расизм і ненависть".

Відзначимо, ймовірно, ця ілюстрація стала відповіддю на карикатуру на президента Франції Еммануеля Макрона, яка раніше була опублікована на першій шпальті іранської газети Vatan-e Emrooz ("Батьківщина сьогодні").

Після вбивства вчителя під Парижем Макрон заявив, що буде боротися з радикальним ісламом. Ердоган звинуватив його в ісламофобії і запропонував лікуватися від психічних захворювань. У відповідь на це Франція відкликала посла з Туреччини.

"Варіантів безліч. Дискусії тривають": Як Україна може отримати і використати заморожені російські активи

понеділок, 29 квітень 2024, 9:14

Дискусії щодо використання заморожених активів РФ для допомоги Україні досі тривають. Колективне рішення буде озвучене на саміті G7. Про це розповів міністр юстиції Денис Малюська, передають Патріоти України. "США зробили перший важливий крок. Вони при...

Демократи в палаті Представників відреагували на істерики трампістки Грін щодо голосування за відставку спікера Джонсона

понеділок, 29 квітень 2024, 9:05

Жорстку критику спікера з боку трампістів в Конгресі спричинили винесення на голосування законопроекту про фінансування для України. Демократи в Палаті представників США не підтримають спроби відставки республіканця Джонсона, якщо ультраправа депутатка...