У Франції затримали росіянина, якого підозрюють у підготовці теракту на стадіоні під час Олімпіади

Головне управління внутрішньої безпеки МВС Франції 22 травня затримало 18-річного громадянина РФ – уродженця Чечні, якого підозрюють у підготовці теракту на стадіоні Geoffroy Guichard у Сент-Етьєні під час літньої Олімпіади 2024. Про це 31 травня повідомляють у релізі французького відомства, передають Патріоти України.

Зазначають, що підозрюваний росіянин "активно готував" напад під час футбольного матчу. Його ціллю мали стати глядачі й поліцейські на стадіоні.

Громадянина Росії затримали в нього вдома, але перед цим він уже провів розвідку, проінформував BFMTV із посиланням на джерело. За даними телеканала, під час обшуку в нього на комп'ютері виявили фото й відео стадіону в Сент-Етьєні. Водночас росіянин заперечував проведення розвідки й підготовку нападу.

26 травня затриманому висунули обвинувачення як главі злочинної терористичної спільноти, повідомили в Національній антитерористичній прокуратурі. Росіянина відправили під варту.

Як зазначив BFMTV, у Францію він приїхав із батьками у 2023 році.

У МВС Франції зазначили, що це перша атака, якої запобігли перед Олімпіадою 2024.

В Олімпійському футбольному турнірі вперше візьме участь збірна України. Зокрема, 27 липня українці зіграють проти команди Марокко на стадіоні в Сент-Етьєні.

Найжорстокіші бої на всій лінії фронту: Forbes з посиланням на відомого на Заході військового експерта озвучив приголомшливі втрати росіян за час штурму Часового Яру

п’ятниця, 5 липень 2024, 13:59

У Часовому Ярі тривають, ймовірно, найжорстокіші бої за територію, оскільки росіяни прагнуть розширити свої успіхи в одному з небагатьох місць, де вони взагалі просуваються вперед. . Як пише Forbes, наступ на Часів Яр коштував росіянам тисяч втрат. Йд...

"Бавовна" була потужна: ГУР розповіло про наслідки атаки на Оскольський металургійний комбінат у РФ

п’ятниця, 5 липень 2024, 13:15

У ніч на 1 липня безпілотники Головного управління розвідки України атакували Оскільський електрометалургійний комбінат, який розташований у Бєлгородській області Росії. Внаслідок атаки підприємство було виведено з ладу. Про це заявив представник ГУР А...