У Генштабі ЗСУ розповіли, як окупанти безуспішно намагалися наступати та повернути свої позиції

Сьогодні, 5 липня, українські захисники та захисниці відбили чергові численні російські атаки та спроби наступів одразу на кількох напрямках та не допустили просування росіян на східному фронті. Протягом доби відбулось 30 бойових зіткнень, передають Патріоти України.

Як повідомляє Генштаб ЗСУ на Куп’янському напрямку українські війська стійко тримають оборону - успішно відбили атаки противника в районах Вільшаної та Синьківки Харківської області. На Лиманському напрямку росіяни безуспішно намагалися наступати в районі Білогорівки Луганської області, а на Бахмутському - в районі Курдюмівки Донецької області.

Крім того, на Авдіївському напрямку під щільним вогнем авіації та артилерії росіян українські захисники та захисниці успішно відбили атаки ворога в районі Авдіївки, а на Мар’їнському - продовжують стримувати наступ противника в районі Мар’їнки.

За даними Генштабу, росіяни також здійснювали безуспішні спроби відновити втрачене положення в районі Старомайорського на Шахтарському напрямку, а під прикриттям авіаударів безуспішно намагалися наступати в районі Роботиного Запорізької області. Водночас, українські війська продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Там сили оборони закріплюються на досягнутих рубежах та ведут контрбатарейну боротьбу.

Зеленський разом з дружиною відвідав Охматдит. Медзаклад продовжує рятувати дітей

субота, 27 липень 2024, 19:30

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською в День медичного працівника відвідали лікарню Охматдит у Києві, яка зазнала російської атаки 8 липня. Про це глава держави повідомив у Telegram в суботу, 27 липня, передають Патріоти...

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...