У госпіталях уже немає місць: У Росії планують розширити мережу медзакладів через величезну кількість "300-х"

У Росії спостерігається суттєва проблема з великою кількістю поранених військовослужбовців. При чому не лише на етапі надання первинної медичної допомоги й евакуації поранених із зони бойових дій, а й на етапі надходження поранених до спеціалізованих медичних закладів, передають Патріоти України.

Про це пише Telеgram-канал "Досье Шпиона". Зазначається, що у російських військових шпиталях просто немає місць через велику кількість постраждалих військовослужбовців під час війни в Україні.

"Учора ввечері на сайті Кремля вийшло розпорядження президента Путіна про вивчення можливості лікування військових, які брали участь у бойових діях, у цивільних лікарнях. Вказано, що доручення видано за підсумками зустрічі Путіна з матерями учасників "СВО". Звісно ж, побажання матерів до цього рішення жодного стосунку не мають", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що жителі регіонів, що межують з Україною, щодня спостерігають прибуття нових загонів "300-х" до місцевих цивільних медичних закладів, але прифронтові території просто не справляються з величезною кількістю поранених. Тому з метою розширення географії розміщення постраждалих углиб регіонів Росії й ухвалили таке рішення.

"Окрему роль у наданні допомоги виконують спеціалізовані військові шпиталі. Основне навантаження прийняв Ростов-на-Дону. 1602-й військовий клінічний госпіталь МО РФ є одним із найбільш завантажених у країні. Один із місцевих лікарів повідомив мені, що станом на 1 грудня 2022 року з початку "СВО" вони прийняли 21 000 військовослужбовців. Тяжких відправляють бортами транспортної авіації по всій території РФ. Зокрема, до 442-го військового клінічного госпіталю МО РФ (м. Пушкін, Ленінградська обл.)", – пише автор каналу "Досье Шпиона".

Стверджується, що використання цивільних лікарень – вимушений захід. Географію розміщення визначатимуть із поправкою на недопущення зростання панічних настроїв серед місцевого населення. Також звертають увагу на те, що "висока завантаженість" стосується не лише медичних установ, а й моргів та крематоріїв.

"Це те, що ми зробили з нуля зі старих складових": Буданов розповів, чим нищать стратегічні літаки РФ (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:55

Україна виробляє і модернізує зброю, яка здатна збивати російські стратегічні бомбардувальники. Про це сказав керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов у п’ятницю, 19 квітня, передають Патріоти України. "Застосовуються різні системи. Цього ...

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...