У грі з 90-х "Морський бій" побачили передбачення війни між Росією та Україною (фото)

У комп'ютерній грі "Морський бій", популярній у 90-ті роки, користувачі мережі побачили передбачення війни Росії в Україні. Зокрема, там триває боротьба за Чорне море, а на самій заставці схематично показано карту бою між країнами, передають Патріоти України.

Як пишеМedialeaks, публіка надала додаткові дані про "Морський бій". Виявляється, гру 1992 року створив мешканець Сарова у РФ Вадим Башуров.Крім того, за його словами на порталі "Хабр" у 2011 році, гра була своєрідною відповіддю на розпад СРСР. Тобто автор показав своє ставлення щодо цієї події.

"Все, що відбувалося в реальному світі, відображалося у віршах та комп'ютерних іграх. На розвал країни я обурився "Морським боєм". Битва між Росією та Україною. Кораблі та карту зобразив сам. Я люблю Крим, знаю напам'ять від Керчі до Севастополя. Прапор України намальований за текстами Булгакова – жовто-синім. Сьогодні мені справедливо докоряють, що кольори прапора перевернуті", – зазначив Башуров.

У мережі згадали про свої дитячі враження від гри. Користувачі зізналися, що під час гри не розуміли, чому Росія та Україна налаштовані одна проти одної, проте на той час не звертали на це уваги.

"Я навіть звуки пам'ятаю. Але в 7 років якось не усвідомлювалося. Росія бореться на море з Україною. З якого дива? Зараз тільки зрозумів, що там був політичний підтекст, пов'язаний з розділом ЧФ (Чорноморського флоту). Але як же сумно, чим обернулася фантазія творців гри…", "Тоді, у середині 90-х, фантазія творців цієї гри здалася мені дуже дивною. Так само не може бути в реалі, правда?", "Він знав, знав, він залишив нам послання, а ми не зрозуміли!", "Класика. Це "Морський бій". Там ще приписочка у грі є, що "автор не хотів когось образити", – написала публіка.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...