У ГУР Міноборони назвали реальну кількість вже мобілізованих росіян

Реальна кількість вже мобілізованих на війну проти України росіян становить понад 100 тисяч осіб, а не 200 тисяч, як про це каже міністр оборони країни-агресора РФ Сергій Шойгу. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов у ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України.

«Шойгу оголосив про 200 тисяч, але 200 тисяч ще немає. Це менша кількість. Ми не знаємо, навіщо вони зараз завищили ці показники. Можливо, перед керівництвом рапортують, можливо, з іншою метою. Це більше 100 тисяч людей. Україна та союзники відстежують цифри та знають відповідні показники», - зазначив він.

Юсов додав, що у планах противника мобілізувати понад 300 тисяч нових окупантів. Але має значення не кількість, а якість підготовки противника. «Зараз ми знаходимося на тій стадії, коли кількість не завжди є вирішальною, а якість має значення», - резюмував представник ГУР.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...