У ГУР Міноборони поділилися подробицями щодо знищення російських катерів "Тунець" у Криму

Бійці ГУР Міноборони України не просто уразили, а знищили два російських катери "Тунець" під час операції в Криму. Окупанти використовували ці судна для перевезення особового складу, боєприпасів, для розвідки і боротьби з українськими дронами. Про це представник ГУР Андрій Юсов повідомив у ефірі телемарафону 30 травня, передають Патріоти України.

"Сьогодні справді успішна чергова операція "Групи 13" – спецпідрозділу ГУР МО – по ліквідації корабельно-катерного складу ворожого Чорноморського флоту. Є різні види тунців. Зокрема, ось ще водиться трохи в нашій акваторії російський "тунець", але тепер уже – російський глибоководий. "Кухарі" з Головного управління розвідки сьогодні дуже гарно його "підсмажили": епічне відео бачив весь світ", – розповів Юсов.

Водночас він повідомив, що ворог вчиться і намагається ховати свої кораблі та катери від Сил безпеки та оборони України, використовуючи дедалі нові методи захисту. "Ми бачимо, що сьогодні безпрецедентно активно використовувалася авіація: 32 вильоти для того, щоби захистити ті самі два катери. Також було використання стрілецької зброї і артилерії, а також інші засоби, зокрема інженерні споруди. Попри всі заходи, які вживав ворог, подолані усі перешкоди, ворог нічого не зміг зробити. Два "Тунця" не просто уражено, а знищено. Вони не підлягають відновленню", – зазначив представник ГУР.

Він додав, що росіяни використовували ці катери для перевезення особового складу, боєприпасів, для розвідки, спостереження і боротьби з українськими безпілотниками. "Мінус два таких ворожих засоби – це додаткові можливості для українських Сил безпеки і оборони, які обов’язково будуть використані", – запевнив Юсов.

Дуже бояться правди? Росія на законодавчому рівні забороняє книги з історії України

понеділок, 8 липень 2024, 12:56

Голова Запорізької ОВА Іван Федоров заявив, що Росія на законодавчому рівні забороняє книги про українську історію та будь-які видання, у яких розповідають правду про незалежність України. Про це він повідомив у Telegram, передають Патріоти України. Фе...

Наздогнала карма? В Ірані затонув фрегат Sahand - один із найсучасніших кораблів ВМС

понеділок, 8 липень 2024, 12:38

У неділю, 7 липня, один з найсучасніших кораблів військово-морських сил Ірану фрегат Sahand затонув за невідомих обставин в іранському порту Бендер-Аббас Про це повідомляє Naval News, передають Патріоти України. Зазначається, що іранський легкий фрегат...