У ГУР Міноборони розповіли, чи готовий Путін застосувати ядерну зброю

Загроза застосування російським диктатором Володимиром Путіним ядерної зброї потенційно існує. Росія проводить планові військові тренування з розгортання відповідного озброєння, проте ознак такого розвитку подій у найближчому майбутньому немає. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький в інтерв'ю, передають Патріоти України.

Коли журналістка запитала, чи готовий президент РФ у майбутньому чи в перспективі застосувати проти України ядерну зброю, він відповів: "Ознак того, що він завтра застосує таку зброю, немає".

Однак, додав Скібіцький, у Росії "постійно проводяться тренування – саме призначені, планові тренування – щодо розгортання ядерної зброї, переміщення боєзаряду, підготовка носіїв ядерної зброї до застосування".

Для цих цілей країна-агресорка може застосовувати літаки Ту-22, Ту-95, Ту-160, кораблі й підводні човни-носії системи "Калібр", що перебувають у Чорному морі. "Тобто така загроза залишається й ми це розуміємо", – підсумував представник української розвідки.

Джерело: РБК-Україна

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...