У ГУР Міноборони та РНБО прокоментували атаку по військовій частині у Придністров'ї

Українська влада назвала російською провокацією атаку дрона по військовій частині у невизнаному Придністров'ї. Відповідну заяву випустили у Центрі протидії інформації при РНБО незабаром після того, як придністровські ЗМІ повідомили про атаку, передають Патріоти України.

Там пояснили, що росіяни намагаються здійснювати провокації з метою нагнітання. «Головна логіка дій кремля полягає в інформаційному нагнітанні ситуації, оскільки в РФ немає коридору до Придністров'я для здійснення провокацій військового характеру», — йдеться у заяві ЦПД.

На події в Придністров'ї відреагували також в Головному управлінні розвідки Міноборони України. Представник ГУР Андрій Юсов в коментарі РБК-Україна назвав ситуацію на одній з військових частин Тирасполя російською провокацією.

Раніше влада Молдови, коментуючи події у Придністров'ї, заявила про навмисну спробу викликати страх і паніку. Ввечері у неділю, 17 березня, придністровські ЗМІ заявили про атаку дрона-камікадзе по місцевій військовій частині у Тирасполі. Вони опублікували фото обгорілих частини якоїсь техніки, ймовірно, гелікоптера, а також відео з моментом вибуху вертольота.

У Луганську прогриміли вибухи - повідомляють про влучання в базу підготовки окупантів

понеділок, 20 травень 2024, 10:58

В окупованому російською армією Луганську в районі селища Ювілейне 20 травня зафіксована серія вибухів. Повідомляють про влучання в "академію внутрішніх справ". За інформацією від місцевих мешканців, вибухів було близько восьми і лише один раз спрацюва...

Знову перепив? Медведєв пригрозив "Яндексу", бо його ШІ не захотів відповідати про нібито нацизм в Україні

понеділок, 20 травень 2024, 10:44

Заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв пригрозив російській інтернет-компанії "Яндекс" через те, що її голосовий помічник "Аліса" не зміг надати відповіді, які узгоджуються з поточною російською державною пропагандою. Про це повідомляється у ...