У ГУР прокоментували сумніви Міллі щодо воєнної перемоги України цьогоріч

Коментуючи сумніви американського генерала Марка Міллі у повній воєнній перемозі України у 2023 році, представник ГУР Андрій Юсов заявив, що оцінки української розвідки залишаються незмінними. Про це він сказав в етері телемарафону в суботу, 21 січня, передають Патріоти України.

Представник ГУР наголошує, що, попри складність, «справді важку» контрнаступальну операцію та ціну деокупації, попередні прогнози розвідки щодо звільнення території України від російських окупантів «абсолютно адекватні».

«Багато хто не вірив, що Україна протримається та вистоїть. Потім багато хто не вірив, що Україна звільнить значну частину окупованих територій, зокрема Херсон. Україна звільняє та продовжуватиме звільняти власні території. Так, це буде важко, але неминуче», — сказав Юсов.

За його словами, важливу роль відіграє військова допомога Заходу, а разом із партнерами Україна проводить консультації. «Повірте, що є абсолютно адекватна й твереза оцінка ситуації та адекватні й тверезі завдання для українських Сил оборони. І розуміння, що ми можемо. Так ось: ми справді можемо звільнити наші землі», — підсумував представник ГУР.

20 січня голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі заявив, що захисникам України буде важко військовим шляхом витіснити російських окупантів з кожного сантиметра української території у 2023 році з огляду на довжину лінії фронту. «Це не означає, що цього не може статися, не означає, що цього не станеться, але це буде дуже, дуже складно», — сказав він.

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...

"Хороші продавці гною носять його зразки в роті": Кірбі висміяв росіян, які пов'язують Україну з терактом під Москвою

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:56

Російські чиновники, які шукають «український слід» у теракті під Москвою, здаються доволі хорошими продавцями гною. Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передають Патріоти України з посиланням на The Hill. Кірбі вкотре під...