У ГУР розповіли про "тіньову" мобілізацію в Росії: Скільки людей "гребуть" в армію за місяць

Триває "тіньова" мобілізація в Росії 2023, мова йде про десятки тисяч людей на місяць. Російська влада зараз утрималася від нової публічної хвилі масової мобілізації, зокрема, через те, що боїться певного суспільного збурення, розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в ефірі "Ми-Україна", передають Патріоти України.

"Мобілізаційні заходи тривають, і мова йде про десятки тисяч на місяць людей... Як би не ставилась диктатура до населення, як би не ігнорувала демократичну громадську думку, але бояться - бояться бунту… Проте машину готують до нових хвиль мобілізації", - заявив він.

Юсов зазначив, що повноваження репресивних органів збільшуються таким чином, щоб несподіване оголошення рішення про нову хвилю мобілізації не могло зустрітись з відчутним опором населення. У ГУР підкреслили, що тотальна мобілізація не припиняється на тимчасово окупованій ворогом частині українського Донбасу.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...