У ГУР розповіли про успіхи таємного проекту "Black Box" - завдав росіянам збитків на $700 мільйонів

У рамках таємного проекту "Black Box", реалізованого Головним управлінням розвідки Міноборони і Фондом "Повернись живим", російським загарбникам лише протягом останнього місяця вже завдано збитків на суму в понад $700 мільйонів, передають Патріоти України.

Як розповіли в ГУР, результати роботи "Black Box" можна побачити на багатьох об'єктах росіян, які розташовані як на окупованих територіях України, так і безпосередньо в РФ.

"Протягом квітня-травня 2023 року результати роботи проекту можна було спостерігати у логістичних центрах, транспортних вузлах, в місцях скупчення військової техніки і живої сили та на інших цілях", - йдеться в повідомленні.

За словами начальника ГУР Кирила Буданова, зараз можна оприлюднити лише частину інформації про результати "Black Box".

"Понад 700 мільйонів доларів - наш черговий вклад у зниження наступального потенціалу армії ворога, деморалізації бойового духу та прийняття ним своєї поразки у цій війні", - зазначив Буданов.

У ГУР також розповіли, що з початку 2023 року в рамках проекту зібрано вже понад 270 мільйонів гривень."Це дало змогу завдати суттєвих збитків оборонному сектору ворога та зменшити кількість його військ, які мали поповнити окупаційний контингент", - йдеться в повідомленні.

"Для російської пропаганди зʼявиться чудовий козир": Експерт пояснив, як Росія бачить майбутню війну з Альянсом

вівторок, 19 березень 2024, 0:30

Експерт з міжнародної безпеки Фонду "Демократичні ініціативи" Тарас Жовтенко вважає, що Росія може готуватись до обмеженої гібридної операції на території однієї з країн НАТО. Таку думку він висловив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Ще о...

Гарно зарекомендували себе у розвідці, та патрулюванні: Бельгія надасть Україні 300 штук італійських броньованих позашляховиків LMV, - ЗМІ

вівторок, 19 березень 2024, 0:04

Бельгія готує пакет військової допомоги для України, який міститиме 300 броньованих позашляховиків LMV, повідомляє видання Shephard Media. Компанія Iveco DV представила LMV 4x4 у 2001 році, як автомобіль із високим рівнем прохідності та захисту броні. ...