У які терміни і скільки репарацій може отримати Україна від РФ - пояснює юрист, який взявся за злочини Кремля

Голова британської юридичної фірми McСue Jury & Partners Джейсон МакК'ю заявив, що виплата репарацій Україні може зайняти від кількох місяців до десятиліття. За його словами, багато залежить від конкретного кейсу, суду та юридичної системи в державі, в якій проходить суд. Водночас юрист зазначив, що Україна отримає мільярди доларів як репараці, передають Патріоти України.

За його словами, виплата репарацій може продовжуватися доти, доки всі постраждалі українці не отримають заслужені репарації від агресора. МакК'ю наголосив, що в середньому це займає від одного до трьох років, проте терміни можуть бути інші.

"Якщо це триватиме 10 років, – нічого страшного, ми будемо робити це стільки, скільки потрібно, якщо це станеться за 3 місяці – чудово. Ці часові межі дуже залежать від конкретного кейсу, від суду та від юридичної системи в державі, в якій проходить суд. Тому що, наприклад, справа може тривати один рік, три роки – залежно від того, яким чином вони захищатимуться, як вони на неї реагуватимуть", – сказав юрист.

Також він зазначив, що йдеться про мільярди доларів, які Росія зобов'язана виплатити Україні. У той же час МакК'ю, який займається справою проти Євгена Пригожина та ПВК "Вагнер", пояснив, що в межах першої справи найважливіше завдання досягти визнання, що "вагнерівці" – терористи, яких наймає російський диктатор Володимир Путін.

МакК'ю розповів, що ПВК "Вагнер" слід визнати терористичною організацією на міжнародному рівні. Саме з цієї причини національний парламент Великобританії в рамках їхнього парламентського розслідування попросив юриста надати докази того, що "Вагнер" є терористичною організацією.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...