Вперше за довгий час: У Японії в офіційному документі назвали Курили незаконно окупованими Росією, а вторгнення в Україну - "неподобством"

Міністерство закордонних справ Японії вперше з 2003 року заявило, що Південні Курили є японською територією, незаконно окупованою РФ. Таке формулювання міститься у виданому відомством довіднику "Синя книга дипломатії", передають Патріоти України.

Як пише NHK, у документі від 2011 року її не було. "Північні території (так у країні називають Південні Курили. – Ред.) – це острови, над якими Японія має суверенітет. Вони є невід'ємною частиною Японії, проте зараз незаконно окуповані Росією", – йдеться в новому довіднику.

Крім того, вторгнення РФ в Україну в Японії назвали "неподобством", що підриває основи міжнародного порядку в Європі та Азії. Це робить перспективи територіальних підсумків переговорів невизначеними, вважають у японському МЗС.

Крім того, держава висунула вимогу, щоб Москва прислухалася до міжнародної критики та вивела війська з України. Також у документі йдеться про те, що Японія очолить зусилля світу щодо запобігання будь-яким одностороннім спробам силою змінити статус-кво в межах співпраці з державами, які поділяють з нею фундаментальні цінності – демократію.

У МЗС Японії також повідомили про зусилля щодо більш тісної співпраці зі США щодо забезпечення миру та безпеки держави. Відносини з Китаєм визначено як "одні з найважливіших двосторонніх". Південну Корею названо "важливим сусідом", а випробування балістичних ракет Північною Кореєю засуджено.

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...

Британія виділила Україні рекордну військову допомогу, - Зеленський

вівторок, 23 квітень 2024, 13:28

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак повідомив про виділення найбільшого досі пакета оборонної підтримки обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у своєму Telegram, передають Патріоти Україн...