У Європі невірно розуміють справжні плани Путіна щодо ОРДЛО, - військовий експерт

Військовий експерт Олег Жданов заявив, що Європа висловила стурбованість, що Росія хоче поглинути територію ОРДЛО. За його словами, є стратегічна мета – максимально русифікувати ці райони й заштовхати їх назад до складу України як суб'єкт федерації. Про це Жданов повідомив у програмі "Сьогодні Ввечері" на телеканалі "Україна 24", передають Патріоти України.

Він зазначив, що Росія "ніколи не хотіла, не хоче і не буде хотіти поглинати території ОРДЛО". "Тому вони там русифікують і населення, і структуру, і все інше. Але ці райони, за стратегічною метою президента Путіна, повинні повернутися до складу України й бути складовою політичної системи України з особливим статусом", – пояснив військовий експерт.

Стосовно того, чи може найближчим часом відбутися обмін полоненими, Жданов відповів, що ні – особливо після заяви Володимира Путіна, в якій "містився в основному шантаж для українського вищого керівництва". "На жаль, це може стати розмінною монетою у справі Медведчука, я б сказав так", – підсумував експерт.

"Зуміли знайти слабкі місця": У ЗСУ підтвердили просування росіян на Авдіївському напрямку

неділя, 28 квітень 2024, 18:05

У ЗСУ підтвердили, що російська війська при хронічній нестачі боєприпасів у Силах оборони просунутися на кілька кілометрів на Авдіївському напрямку. Де саме - не повідомили. Про це розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в ...

Чому Путін намагається захопити невелике місто: У NYT розповіли, яке значення має Часів Яр

неділя, 28 квітень 2024, 17:56

Окупанти практично кинули всі свої сили на захоплення міста, що знаходиться на вершині пагорба, - Часового Яру. У Кремлі не зважають на кількість ліквідованих солдатів і знищену військову техніку. Путін планує захопити місто до того, як на фронт прибуд...