У Йорданії БПЛА іранських проксі атакував американських військових: Є загиблі та десятки поранених. Байден пообіцяв помститися

Президент Сполучених Штатів Джо Байден відреагував на нічний удар безпілотника по американській базі в Йорданії, внаслідок якого загинули троє військовослужбовців армії США і ще понад 20 зазнали поранень. Про це повідомили на сайті Білого дому.

"Хоча ми все ще збираємо факти цієї атаки, ми знаємо, що вона була здійснена радикальними групами бойовиків, яких підтримує Іран, які діють у Сирії та Іраку. Не сумнівайтеся — ми притягнемо винних до відповідальності в час і способом, який самі оберемо", — зазначив Байден.

Президент Сполучених Штатів також вказав: "Троє американських військовослужбовців, яких ми втратили, були патріотами у найвищому розумінні. Ми з Джилл (перша леді Джилл Байден — Ред.) приєднуємося до сімей і друзів наших загиблих — і американців по всій країні — у сумі за втратою цих воїнів у цій мерзенній і цілком несправедливій атаці".

Агенція BBC написала, що водночас у Центральному командуванні США поінформували, що 25 американських службовців зазнали поранень через удар безпілотного літального апарату.

Журналісти додали, що ця атака стала першим випадком, коли бійці армії Сполучених Штатів загинули від вогню на Близькому Сході після початку війни між Ізраїлем та ХАМАСом у Секторі Гази.

НАТО вже має дієву модель захисту неба України від російських атак, - Business Insider

понеділок, 20 травень 2024, 13:50

НАТО вже має дієву модель захисту неба України від російських атак. Ця модель була наочно продемонстрована під час іранської атаки на Ізраїль у квітні. Про це пише видання Business Insider. Колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен зокрема висловив п...

Україна зробила Крим непридатним для російських військ: Годжес оцінив удари по півострову

понеділок, 20 травень 2024, 13:30

Сили Оборони України своїми ударами по військових об’єктах росіян в окупованому Криму роблять цю територію "непридатною" для ворога.Про це заявив колишній командувач військ США в Європі, генерал-лейтенант у відставці і військовий експерт Бен Годжес на ...