У Кабміні заявили про продовження карантину в Україні і розповіли, чого чекати на Великдень

В Україні режим надзвичайної ситуації (карантин) продовжили до 30 червня. Про це на засіданні уряду заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, передають Патріоти України.

"Уряд продовжує до 30 червня режим надзвичайної ситуації і, відповідно, карантину. НС насамперед стосується органів державної влади та їх постійної готовності щодо протидії пандемії. Водночас це ще одне нагадування всім українцям, що ми маємо залишатися обачними та обережними. Адже від цього залежить здоров’я та життя наших близьких", – наголосив голова уряду.

Також Шмигаль закликав населення залишатися вдома в період травневих свят та Великодня. Прем'єр додав, що в п'ятницю, 23 квітня, з Радою церков буде обговорюватися питання проведення Великодніх свят із дотриманням протиепідеміологічних заходів.

"Масові скупчення людей на Великдень можуть призвести до нової хвилі захворюваності. Лише наша обережність, дотримання протиепідемічних правил та вакцинація зможуть зупинити вірус", – додав він.

Шмигаль вважає, що ситуація в Україні з коронавірусом стабілізується. Але масові гуляння можуть знову призвести до зростання захворювань. "Те, що ми виходимо з чергової хвилі, не означає, що коронавірус зник. Це точно не означає, що ми можемо повернутися до масових гулянь, вечірок, скупчень людей", – попередив чиновник.

"Росіяни з добу не могли зрозуміти, чому ми з'явились там, де нас не було": Нацгвардія просунулась у Серебрянському лісі

вівторок, 23 квітень 2024, 20:15

Національна гвардія України має певні успіху в районі Серебрянського лісу у Луганській області. Трьом бригадам вдалося повернути частину території. Про це повідомив командувач Нацгвардії Олександр Півненко в інтервʼю LIGA.net, передають Патріоти Україн...

"України тут більше не буде": Пасічнику з Харківщини оголосили підозру за любов до РФ (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 19:51

Слідчі оголосили підозру 65-річному жителю селища Садовод у Великобурлуцькій громаді, який підтримував російських окупантів та публічно закликав односельців не визнавати державний суверенітет України, передають Патріоти України. Чоловік радів приходу о...