У Канаді вважають, що вчинили правильно, точково знявши санкції з Росії: Христя Фриланд пояснила, чому

Віцепрем'єрка Канади Христя Фріланд вважає, що країна вчинила правильно, повернувши "Газпрому" турбіну для прокачування газу "Північним потоком", і таким чином знявши точково санкції з Росії. Однак попри це, запевнила вона, країна залишається надійним прибічником України. Зі свого боку, президент України Володимир Зелений під час розмови з прем'єром Канади Джастіном Трюдо висловив невдоволення з цього приводу. Свою заяву Фріланд зробила після участі у зустрічі міністрів фінансів G20 в Індонезії, повідомляють Патріоти України.

"Для Канади це рішення було дуже складним, і я розумію занепокоєння України щодо цього. Але так треба було зробити", – сказала вона.

Фріланд наголосила: повернення турбіни було критично важливим для Німеччини – оскільки від цього нібито залежала її можливість підтримувати Україну в розв'язаній Росією війні. "Від наших німецьких союзників Канада ясно почула, що здатність Німеччини продовжувати підтримку України може бути під загрозою", – пояснила віцепрем'єрка Канади, зазначивши також, що США публічно підтримали це рішення.

Проте, попри це Канада, за її словами, залишається надійним прибічником України. Хоч і "не може самостійно забезпечити усі її потреби".

Зі свого боку, Зеленський під час розмови з Трюдо висловив невдоволення рішенням про повернення "Газпрому" турбіни. "Повторно підкреслив, що міжнародна позиція щодо санкцій має бути принциповою. Після терактів у Вінниці, Миколаєві, Часовому Яру та ін. тиск потрібно посилювати, а не послаблювати", – повідомив він за підсумками розмови у себе в Twitter.

"Чинне законодавство передбачає досить суворі умови": Посол розповів, що чекає на українців призовного віку у Німеччині

п’ятниця, 10 травень 2024, 12:53

Посол Німеччини в Україні Мартін Єґер розповів про позицію уряду ФРН щодо українських чоловіків призовного віку, які опинилися у країні як біженці. Про це він сказав в ексклюзивному інтерв'ю "1+1" телеведучій Марічці Падалко, передають Патріоти України...

допомагав підготувати удар по ешелонах з технікою ЗСУ: СБУ затримала агента РФ на Кіровоградщині

п’ятниця, 10 травень 2024, 11:45

Служба безпеки України затримала мешканця Кропивницького, який допомагав росіянам підготувати ракетний удар по залізничній інфраструктурі Кіровоградщини. Про це СБУ повідомила у п’ятницю, 10 травня, передають Патріоти України. За матеріалами справи, пі...