У карателів колишнього СРСР одне й те саме обличчя та повадки: Протестувальників в Алмати розстрілювали люди в чорній формі, які говорили російською, - правозахисник

Вони були у чорній формі без розпізнавальних знаків та, на відміну від інших силовиків, зверталися до протестувальників лише російською. Про це виданню "Сибір. Реалії" розказав один з неформальних лідерів протестувальників правозахисник Мейрхан Абдуманапо, зазначають Патріоти України.

Він розповів, що 6 січня почав отримувати від знайомих інформацію про те, що до міста прибули російські війська та частини ОДКБ. Через ці повідомлення частина протестувальників пішла з площі в Алмати, але значна частина залишилися.

"Як стемніло, о 18:30 чи о 18:40, на площі справді з'явилися бронетранспортери з кулеметами. Спочатку зі східного, потім із західного боку. Стріляти вони почали на поразку без попередження. Люди кинулися врозтіч, я побачив, що дехто впав", - розказав Абдуманапов.

Правозахисник каже, що на власні очі бачив, як були вбиті та поранені семеро людей.

"Солдати були всі без розпізнавальних знаків, у чорній з ніг до голови формі. Якщо вранці до нас зверталися лише по-казахськи, і на тому боці були наші, казахи, то через гучномовець ми чули тільки російську мову. ... солдати зверталися лише російською. І загрозливим тоном: "Звільніть площу, розстрілюватимемо". Ані слова казахською. З чого ми дійшли висновку, що це були російські війська. Як нас і попереджали вдень", - розказав правозахисник.

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...