У Карелії чиновники заявили, що не мають грошей на лампочки, поки Кремль витратив $82 млрд на війну проти України

У Республіці Карелія (РФ) місцева влада заявила, що в них немає грошей для заміни лампочок вуличного освітлення низки населених пунктів. Тим часом Кремль витратив близько чверті річного бюджету всієї країни - $82 млрд - на дев'ять місяців війни проти України, передають Патріоти України.

Скарги на "локальний блекаут" з'явилися у спільноті забороненої в Україні російської соціальної мережі. Житель селища Пійтсійокі написав, що на його вулиці так темно, що "хоч око виколи".

Представники адміністрації Суоярвського району відповіли: майже у всьому селищі вуличне освітлення 21 листопада відновили, але для вулиці Першотравневої потрібно купити нові лампочки.

"Але в бюджеті поселення відсутні кошти на ці заходи. Закупівля буде здійснена при виділенні додаткового фінансування на вказані цілі", – йдеться в повідомленні.

Судячи з коментарів, ця відповідь розлютила росіян. Один з інтернет-користувачів зазначив, що у влади "завжди одна відмовка". "Менше крадіть – і все у всіх буде", "Грошей нема, але ви тримаєтеся", – пишуть у мережі. Додамо, що на проблеми з освітленням поскаржилися мешканці й інших карельських населених пунктів.

Поки на місцях російські держвідомства не можуть закупити звичайні лампочки, центральна влада РФ витрачає нечувані суми на війну з міфічними "бандерівцями та нацистами". Видання Forbes підрахувало, що за дев'ять місяців "СВО" агресор витратив $82 млрд. Більша частина з них ($28,7 млрд) пішла на забезпечення армії.

Можуть бути встановлені на F-16 чи навіть радянські літаки: Британія вперше передасть Україні високоточні авіабомби з лазерним наведенням

середа, 24 квітень 2024, 13:19

Великобританія передасть Україні бомби з лазерним наведенням Paveway IV у рамках останнього пакету військової допомоги. Про це пише The Тelegraph, передають Патріоти України. Бомби можуть бути встановлені або на американські винищувачі F-16, які мають ...

"Просто щоб подивитися, що в ній, в біса, написано": Байден зізнався, що "майже хотів" купити "Біблію Трампа"

середа, 24 квітень 2024, 12:53

У вівторок, 23 квітня, президент США Джо Байден висміяв колишнього президента Дональда Трампа за торгівлю «єдиної схваленої» Біблії. З такою промовою він виступив під час візиту до штату Флорида. Про це повідомляє The Hill, передають Патріоти України. ...