У Казахстані стурбовані можливим вторгненням РФ і готуються до оборони, - The Wall Street Journal

Влада Казахстану стурбована можливою агресією з боку РФ після вторгнення в Україну. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України.

За інформацією видання, понад 20% населення Казахстану становлять етнічні росіяни, частина яких ще до початку повномасштабної війни заявляла, що нібито північ країни належить Росії. При цьому російський диктатор Володимир Путін після окупації Криму наголошував, що Казахстан не мав історії державності до розпаду Радянського Союзу.

У WSJ зазначають, що після вторгнення в Україну казахи до такої агресивної риторики почали ставитись особливо серйозно. Влада Казахстану стала приділяти велику увагу розвитку оборонної сфери країни.

У квітні Казахстан домовився з Китаєм та Туреччиною про зміцнення військової співпраці. На початку травня дипломати Казахстану та Туреччини підписали договір про спільне виробництво військових безпілотників у Казахстані.

Також оборонний бюджет країни зріс на 441 мільярд тенге або близько 918 мільйонів доларів. За інформацією високопосадовця Казахстану, частину цих коштів спрямують на збільшення військових резервів та реформування армії. 17 червня Касим-Жомарт Токаєв у присутності Путіна, який вкотре не зміг запам'ятати його ім'я та по батькові, сказав, що Казахстан не визнаватиме "Л/ДНР", як це зробила Росія.


На Донеччині російський БПЛА скинув гранату на легковик із людьми (фото)

неділя, 5 травень 2024, 13:40

У неділю, 5 травня, безпілотник із гранатою атакував авто із цивільними у Покровському районі Донецької області. Внаслідок вибуху поранення дістали троє людей: 68-річний чоловік та двоє жінок 49 та 67 років. Про це повідомляє Донецька обласна прокурату...

В ISW пояснили, що стоїть за оголошенням РФ у розшук політичних і військових лідерів України

неділя, 5 травень 2024, 12:30

Оголошення Росією у розшук президента України Володимира Зеленського та ще кількох політичних і військових лідерів є частиною її інформаційної операції з дипломатичної ізоляції країни. Кремль і не думає полишати спроб представити свою неспровоковану аг...