З елітним майном і темним минулим: У керівництво СБУ призначено топ-чиновника часів Януковича (фото, відео)

Тимчасово виконуючий обов'язки голови Служби безпеки України (СБУ) Іван Баканов призначив заступником начальника управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю генерал-майора Анатолія Калюжняка, який підпадає під люстрацію. Про це йдеться в матеріалі "Слідство. Інфо", повідомляють Патріоти України.

Відзначається, що інформації про призначення Калюжняка немає на сайті відомства, але дані підтвердила прес-секретар спецслужби Олена Гітлянська.

За даними журналістів, Калюжняк вже обіймав аналогічну посаду в СБУ протягом кількох років - з 2010 по 2013 рік, а генеральське звання отримав від екс-президента-втікача Віктора Януковича незадовго до подій на Майдані. Після Революції Гідності Калюжняк звільнився і працював помічником народного депутата.

Екс-керівник департаменту з питань люстрації Мін'юсту Тетяна Козаченко стверджує, що Калюжняк не може займати державні посади, адже підпадає під закон "Про очищення влади".

У той же час журналісти проаналізували стан сім'ї Калюжняка. За офіційними даними, він має тільки гараж на Хмельниччині, але його рідні володіють трьома квартирами та двома паркомісцями в престижному житловому комплексі на Печерських пагорбах Києва. На порталах нерухомості відзначається, що цей будинок має власний двір, дворівневий підземний паркінг і гостьову стоянку.

"Сам Анатолій Калюжняк, ймовірно, живе в об'єднаних з двох квартир апартаментах. Оформлені вони на його дружину... . Вартість подібних за розміром квартир з ремонтом у цьому будинку становить, наприклад, 275 000 доларів. Дочка генерал-майора 25-річна Ольга також має двокімнатну квартиру в цьому житловому комплексі - в сусідньому під'їзді", - йдеться в матеріалі.

У власності родини Анатолія Калюжняка також є будинок у передмісті Хмельницького, звідки він родом. Будинок розташований на території відносно нового котеджного містечка, хоча сама будівля не виглядає обжитою.

Сім'я Калюжняка має також кілька елітних позашляховиків. Зокрема, на генерал-майора записана остання модель AUDI Q8. Дочка генерала Ольга Калюжняк вибрала собі британський автомобіль - Range Rover 2018 випуску.

Уточнюється, що журналісти не знайшли офіційних джерел доходів у сім'ї генерал-майора, що дозволяють вести такий спосіб життя. У біографії Калюжняка, яка є у відкритому доступі, йдеться, що він все життя будував кар'єру в СБУ.

"В Кремлі зараз траур": Росія не здатна виготовляти нові Ту-22М3, - ГУР Міноборони

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:02

Для Росії виготовлення нових бомбардувальників Ту-22М3 на сьогодні є фактично неможливим. Про це представник ГУР МО Андрій Юсов сказав у ефірі телемарафону, передають Патріоти України. За його словами, в ГУР є інформація про ситуацію з такими бортами у...

Підписав довіреність на іноземну громадянку: У СБУ заявили, що заступник голови Полтавської облради під виглядом відрядження літав купувати в Португалії нерухомість

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:53

Заступника голови Полтавської облради повідомили про підозру у зв'язку з виїздом за кордон України під час воєнного стану. Про це інформує Служба безпеки України, передають Патріоти України. За даними місцевого видання "Полтавщина", ідеться про Олега Б...