У Харкові, Миколаєві та на Одещині прогриміли потужні вибухи, піднявся дим

Уночі та вранці вівторка, 26 липня, Росія завдала потужних ударів по кількох регіонах України. Під час оголошеної повітряної тривоги вибухи лунали на Одещині, в Харкові та Миколаєві, де зафіксовано пожежі, передають Патріоти України.

Ворог, серед іншого, атакував з авіації. Інформацію про прильоти підтвердили в обласних військових адміністраціях.

Харків

Мер Ігор Терехов підтвердив нічний обстріл міста. За його словами, прилетіло в одну з частин Харкова, що ближче до центру.

"Традиційно, потрапляння поряд із будинком, який до військової інфраструктури не має жодного відношення", – написав він у Telegram.

Чиновник уточнив, що про жертв інформації поки немає, і висловив сподівання, що постраждалих чи загиблих не буде. Також закликав усіх харків'ян бути дуже обережними.

У соцмережахдодали, нібито приліт припав по одному з автосалонів у місті, де раніше продавали російські авто Lada. А другим окупанти "просто викопали яму за кілька мільйонів доларів".

Одещина

Приблизно о 04:30 в соцмережах з’явилася інформація про два ворожих прильоти в Одеській області. Після серії вибухів розпочалася сильна пожежа.

Пізніше стало відомо, що РФ атакувала регіон ракетами із застосуванням літаків стратегічної авіації. "Подробиці – згодом. Тримаємо стрій!" –заявив речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

За даними місцевих Telegram-каналів, окупанти знову вдарили в приватний сектор – від будинків нічого не залишилося. На місцях прильотів уже працюють усі служби.

Під час повітряної тривоги на світанку 26 липня потужні вибухи пролунали в Миколаєві, повідомив міський голова Олександр Сєнкевич у Telegram. "Потужні вибухи лунають у Миколаєві! Прошу всіх залишатися в укриттях!" – закликав чиновник.

Місцеві жителі заявили щонайменше про п'ять прильотів, причому поряд один із одним. Внаслідок них почалися сильні пожежі, у небо піднялися стовпи густого чорного диму. Також зазначається, що окупанти "знову запускали ракети з тимчасово окупованої Херсонської області".

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...