У Харкові російська ракета вбила бразильську модель і снайпера, яка воювала за Україну

У Харкові внаслідок ракетного удару російських окупантів загинули двоє добровольців з Бразилії - Таліта до Валле і Дуглас Буріго, який намагався її врятувати. Жінка відповідала за забезпечення прикриття від російських військ, передають Патріоти України.

Як пише BBC з посиланням на бразильські ЗМІ, 39-річна Таліта до Валле загинула під час удару РФ по Харкову 30 червня. Брат загиблої розповів, що вона була в Україні всього три тижні та працювала не лише рятувальником, а й стрільцем. За словами інших бійців, вона була єдиною людиною, яка залишилася живою після попереднього ракетного удару.

Таліта до Валле брала участь в гуманітарних місіях по всьому світу і воювала проти ІДІЛ в Іраку. До Валле пройшла снайперську підготовку, коли приєдналася до Пешмерга – Збройних сил Курдистану. Перед військовою кар'єрою вона вивчала право, працювала моделлю і актрисою, а також брала участь у порятунку тварин разом з неурядовими організаціями, пише Daily Mail.

Другий загиблий на війні бразилець – колишній військовослужбовець Дуглас Буріго. За даними газети Folha de Sao Paulo, чоловік загинув одночасно з До Валле, намагаючись її врятувати.

Як пише O Globo, Валле і Буріго ховалися під час удару в бункері. Однак всередині почалася пожежа, і жінка задихнулася від диму. Буріго намагався її врятувати і теж загинув. Всього в Україні, за даними ЗМІ, загинули три бразильця. Крім Валле і Буріго на початку червня в боях за Україну загинув Андре Хак Бахи.

Ключове питання: Генерал США оцінив, скільки людей потрібно призвати Україні для контрнаступу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:30

Американський генерал-майор у відставці та співзасновник благодійного фонду Osprey Global Solutions Ukraine Девід Грандж відповів, скільки Україна має мобілізувати людей для оборони та контрнаступу. Про це відомо з його інтерв’ю "Радіо Свободі", переда...

"Від божевільних можна чекати чого завгодно": Черник пояснив, чому не варто боятися наступу Росії з Придністров'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:48

Алогічна поведінка Російської Федерації у контексті агресії проти України не дозволяє повністю виключити вірогідності, що загарбники спробують почати наступ на нашу державу з території тимчасово окупованого Придністров'я. Однак якщо це й станеться, осо...