У Харкові СБУ жорстко "привітала" консульство РФ з Днем Росії

У Харкові біля консульства Росії з'явилися багатозначні бігборди про подвиг захисників Донецького аеропорту. Фото бігбордів наводить Telegram-канал Харків 1654. Як свідчить тест на плакаті, в Донецькому аеропорту українські захисники стримували фашистів 242 дні, зазначають Патріоти України.

бігборд

Судячи з емблемі на плакаті, автором композиції стала контррозвідка СБУ. А поява бігбордів було приурочено до Дня Росії 12 червня.

Нагадаємо, оборона Донецького аеропорту розпочалася 26 травня 2014 року. У боях брали участь спецназ 3-го окремого полку, бійці 79, 80, 81, 95 окремих аеромобільних та 93 окремої механізованої бригади, 57 окремої мотопіхотної бригади, 90 окремого аеромобільного та 74 окремого розвідувального батальйонів, бійці полку «Дніпро-1» і Добровольчого українського корпусу. Вважається, що оборона терміналів аеропорту тривала 242 дні до 22 січня 2015 року. До того моменту були знищені обидва терміналу аеропорту, диспетчерська вишка і всі об'єкти, які можна було б використовувати як опорний пункт оборони.

16 січня в Україні відзначають День пам'яті захисників Донецького аеропорту.

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...