У Харкові судитимуть зрадницю, яка відповідала за "охорону здоров'я" при окупантах

До Червонозаводського районного суду Харкова передали обвинувальний акт щодо 46-річної жительки Куп'янська, яка під час окупації працювала на росіян, передають Патріоти України.

Слідчі встановили, що у червні 2022 року жінка влаштувалася начальницею "отдела управления здравоохранения Временной гражданской администрации Купянского района Харьковской области".

"Колаборантка виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції в окупаційній адміністрації держави-агресора, керуючи роботою відділу", — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Обвинувальний акт на неї склали за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Якщо її провину доведуть у суд, їй загрожує до 10 років тюрми з позбавленням права займати певні посади або займатися певною роботою від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без ней. Колаборантка переховується від слідства, тому її оголосили у розшук та судитимуть заочно.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...