У Харкові винесли вирок юристці, яка працювала коригувальницею росіян (фото)

П`ятого вересня у Дзержинському суді оголосили вирок 30-річній Дар`ї Кригіній. Суд визнав винною 30-річну жінку у поширенні інформації про переміщення, рух та розташування Збройних Сил України за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 114-2 КК України), інформують Патріоти України.

Як повідомили у прокуратурі, за завданням представника "ЛНР" вона передавала інформацію про розташування українських військових та техніки у Харкові. За цими координатами російські окупанти скоригували вогонь по об'єктах у центрі Харкова.

"Жінка також передала координати і допомогла ворогу скоригувати вогонь по освітніх, медичних, торгівельних об’єктах та по житлових кварталах у центрі міста", — повідомили у прокуратурі Харківської області.

Кригіну затримали у квітні 2022 року, під час обшуку у неї знайшли майже 135 000 євро, понад 215 000 доларів США та майже 735 000 російських рублів.

Юристка під час суду не визнала своєї провини. Колегія судей Дзержинського суду призначила їй покарання у виді 11 років розбавлення волі. Триває термін оскарження вироку.

Нагадаємо, слідство встановило, що Кригіна навчалася у Національному юридичному університеті ім. Ярослава Мудрого, її однокурсником був заступник голови Харківської обласної ради Богдан Мальований, у якого знайшли паспорт громадянина Росії.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...