У Херсоні повністю зникло світло

Тимчасово окупований Херсон та прилеглі населені пункти 6 листопада повністю знеструмлено. Пропагандисти РФ звинувачують у цьому Україну, заявляючи то про "удар ЗСУ" по шлюзу Каховської ГЕС, то про "теракт" на ЛЕП Берислав-Каховка, передають Патріоти України.

При цьому місцеві жителі повідомляють, що у Бериславі російські окупанти навмисне підривають опори ЛЕП. Інформацію про те, що відбувається в Херсоні, публікують місцеві паблики, а численні "версії" РФ з єдиною константою "винна Україна" розганяють російські пропагандисти.

Так, вдень 6 листопада з'явилася інформація, що у всіх районах Херсона зникла електроенергія. "У місцевих телеграм-каналах пишуть, що в Бериславі орки спеціально підривають опори ЛЕП. Жителі населеного пункту Козацьке теж повідомляють, що у них немає електрики. Разом з цим, окупаційна "влада" заявила, що причиною могло стати влучення снаряда у шлюз Каховської ГЕС", – повідомляє УНІАН.

Херсонці також повідомляють, що зникненню електрики передував гучний вибух. При цьому російські пропагандисти розганяють версію про "теракт" на ЛЕП. "Внаслідок теракту на ЛЕП Берислав-Каховка без світла залишилося понад 10 населених пунктів Херсонської області, повідомили в екстрених службах", – написали в російському "РІА Новини".

Такі самі повідомлення поширили й інші кремлівські "ЗМІ".

Британська розвідка спрогнозувала ймовірні втрати армії РФ в найближчі місяці

субота, 4 травень 2024, 13:41

У найближчі два місяці в російській армії зростуть втрати на війні проти України. Про це йдеться в новому звіті міністерства оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Розвідники звернули увагу, що середньодобова кількість втрат росіян убити...

Масована атака "Шахедів" на Харків: У місті спалахнули відразу три пожежі (фото)

субота, 4 травень 2024, 12:59

У ніч на 4 травня російські загарбники здійснили масовану атаку дронів на Харків. За попередніми даними, постраждали чотири особи, серед них – одна дитина. Про це повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій України (ДСНС), передають Патріоти Укр...